top of page
Search

Konec Dynamics NAV? Kdepak!

Možná používáte ERP systém MS Dynamics NAV a zaslechli jste, že Microsoft přestane od ledna tento produkt nabízet. Inu, je to pravda. Není se ale čeho obávat! MS Dynamics 365 Business Central, který má Dynamics NAV nahradit, totiž jen klame názvem a v podstatě je jeho novou verzí. Co pro vás jeho uvedení na trh znamená?



Proč je z Dynamics NAV najednou Dynamics 365 Business Central?


Věřte tomu nebo ne, změna názvu má přinést lepší orientaci v produktech Microsoftu. Jistě znáte cloudová řešení Office 365 a Microsoft 365. Právě ta můžou váš ERP systém skvěle doplnit a společně vytvoří skupinu nástrojů, které vám významně usnadní řízení společnosti – od drobných administrativních úkonů přes komunikaci se zákazníky a dodavateli až po zásadní procesy, bez kterých by firma nefungovala.





Aby bylo na první pohled zřejmé, že ERP systém je „centrem“ a ostatní zmíněné produkty jej doplňují, Dynamics NAV se proměnil v Dynamics 365 Business Central. Tím samozřejmě výčet „spřátelených“ programů nekončí. V portfoliu Microsoftu najdete celou řadu možných rozšíření a kromě nich vám v On Pointu můžeme nabídnout také integrace s dalšími programy, např. pro pokročilou správu rozpočtů nebo vracení DPH z výdajů v zahraničí.


Business Central je zkrátka trochu chameleon


Uvnitř je to pořád Dynamics NAV, jen se částečně proměnil a přizpůsobil aktuálním trendům a potřebám uživatelů.

Velkou novinkou je, že můžete vybírat ze tří variant systému:

  1. Cloud – systém běží pouze na Cloudu

  2. On-premise – běží pouze na vašem serveru

  3. Hybrid – částečně běží na vašem serveru a částečně na Cloudu


Jaké další změny by vás mohly zajímat?

Co když chcete dál používat Dynamics NAV?


Není problém! I když Dynamics NAV už nebude v nabídce pro nové zákazníky, ti stávající nemusí ani po 1. 1. 2019 nic měnit. Pokud jste tedy se svým Dynamics NAV spokojení, Business Central pro vás bude pouze možností, jak ERP systém později upgradovat.


Když si ponecháte Dynamics NAV, od On Pointu můžete očekávat:

  • zákaznický servis jako dosud,

  • možnost přikoupit licence pro další uživatele,

  • možnost upgradovat na verzi Dynamics NAV 2018, pokud máte starší. Ale pozor, jen do konce dubna 2019.


Autor: Lenka Kovářová

23 views
bottom of page