top of page
Search

Objevte novou verzi Business Centralu!



Microsoft v první vlně nové verze Business Central v.22 přináší sérii novinek, které vám pomohou zvýšit produktivitu vašeho týmu a urychlit realizaci zásadních projektů. Které to jsou?


Přehlednější reporting


Nově můžete analyzovat data v kontingenčních tabulkách přímo v Business Centralu. Ve svých přehledech můžete jednoduše informace shlukovat, filtrovat a ukládat je do přehledu. Co to znamená v praxi? „Pokud máte seznam všech prodejních faktur a chcete si je rozdělit po měsících, dříve jste si je museli vyexportovat do Excelu. Teď tabulku stačí přepnout do analytického pohledu, který přehled změní do kontingenční tabulky,“ vysvětluje Petr Kupka, zakladatel On Pointu. „Princip funguje napříč celým systémem, pro všechny přehledy a seznamy,“ dodává.


Data pro všechny vaše firmy


Nová aktualizace usnadňuje přesun nastavení a dat jedné společnosti do další a zároveň umožňuje synchronizaci dat napříč firmami. Pokud máte například dodavatele, který vám poskytuje zboží do několika společností, můžete si potřebná data, jako finanční účty, data o dodavateli atd., sdílet. Tato funkce byla Microsoftem vyvinuta a přidána na základě potřeb reálných uživatelů. Naši klienti ji mohli využívat už dříve, a to přes náš doplněk Master Data Company.



Malé změny, velký dopad


Jiné finanční účty při účtování zákazníka


Účetní mohou nově zaúčtovat transakce a pohledávky na jiný účet, než je uveden ve vyúčtování zákazníka, nebo dodavatele. Například když se jedná o transakci s nedobytným dluhem na faktuře. Tato funkce je zatím dostupná pouze pro vývojáře.


Kontrolní nástroj pro finanční účty


Nově můžete urychlit inventuru finančních účtů pomocí automatizace. Business Central provede kontrolu za hlavní účetní a označí 20 % problémových položek, které je nutné prověřit ručně


Uživatel může požádat o nastartování fronty

„Fronta úloh umožňuje spouštět dávkové úlohy, reporty, přepočty – cokoliv, co chceme spouštět periodicky. Její velkou nevýhodou ale bylo, že pokud došlo k chybě a fronta spadla, mohl ji nastartovat pouze admin. K tomu docházelo například, když byla druhá strana, se kterou se Business Central snažil spojit, nedostupná – například při kontrole spolehlivosti plátce DPH. Teď už může o restartování fronty požádat kdokoliv a admin tuto žádost pouze potvrdí,“ objasňuje Petr Kupka.


Optimalizace tabulek


Nyní si ve formulářích Business Centralu můžete vytáhnout konkrétní pole tabulky (číslo zaměstnance, adresa a podobně), které vás zajímá, a to bez intervence Microsoftu nebo jejich partnera, jako to bylo doteď.


Drag&Drop

Potřebný soubor můžete pouze přetáhnout na otevřené okno a nemusíte se proklikávat přes importování souboru.



Nové klávesové zkratky

Po stisknutí klávesy Alt se zpřístupní tipy, které vám nabídnout klávesové zkratky. Pokud chcete zkratky využívat naplno, ale zatím o nich nemáte přehled, chystáme pro vás stručný tahák.




Tip: Zjistěte více o další vlně aktualizací na oficiální stránce Microsoftu.


Máte otázku?




Autor: Kristina Sverkunová

241 views
bottom of page