top of page
Search

Sdílejte a publikujte reporty z Microsoft Power BI



Vytvořili jste v aplikaci Power BI Desktop report a chcete ho sdílet kolegům nebo ho nahrát na webovou stránku? Náš konzultant Samuel Krúžek vám ve videu ukáže, jak postupovat. Přepis jeho vyprávění si můžete přečíst níže.


Vytvorili ste v aplikácii Power BI Desktop report a chcete ho zdieľať kolegom, klientom alebo umiestniť na webstránku? Power BI ponúka pre majiteľov licencii Power BI Pro a Premium veľa možností exportu a zdieľania reportov cez jej webovú aplikáciu.


Report vytvorený v Power BI Desktop exportujeme do webovej služby pomocou tlačidla „Publikovať” na karte domov. Vyberieme cieľový workspace a nahráme report do Power BI Service. Následne si vo webovej aplikácii otvoríme práve nahraný report a kliknutím na voľby „Súbor” a „Vložiť zostavu” sa nám zobrazia viaceré možnosti zdieľania reportu. Vloženie na stránku Sharepointu vďaka vygenerovanému odkazu, umiestnenie na web cez hypertextový odkaz alebo kód HTML. Tieto možnosti vyžadujú prihlásenie užívateľa do svojho Power BI účtu a teda reporty môžu prehliadať len užívatelia, ktorým udelíte práva – či už všetci z vašej organizácie, alebo len konkrétni kolegovia.


Ďalšou možnosťou je verejné publikovanie na web pomocou linku, ktoré ale nevyžaduje autentifikáciu. Musíte si byť teda vedomí, že report môže vidieť každý, kto sa k tomuto linku dostane. Táto možnosť dovoľuje napríklad poslanie reportu osobe mimo vašej organizácie.


Ďalšie možnosti zdieľania umožňujú zaslať report vnútro-organizačne na mail, interaktívne do Teams, cez link na zobrazenie reportu vo webovej službe alebo export vizualizácie do Power Pointu.



Máte dotazy? Nebo zájem o produkt?







Autoři videa a textu: Samuel Krúžek, Sára Stepaková

124 views
bottom of page