top of page
Search

Reporting zcela bez práce: Seznamte se s Power BI



Nabijte svou práci novou supersilou prostřednictvím Power BI. Seznamte se s reportingovým nástrojem pro vizualizaci firemních dat od Microsoft 365 a zjistěte, jak maximálně zefektivnit práci s vašimi firemními daty. Už žádné nepřehledné tabulky. Vytvoření atraktivních reportů ze změti zdánlivě nic neříkajících čísel je pro Power BI hračka! V nejbližší době se můžete těšit na sérii článků, ve kterých vám naši konzultanti Sára a Samuel kousek po kousku odhalí výhody tohoto chytrého a šikovného pomocníka. Pokud máte pocit, že nemáte dostatečný přehled o dění ve firmě, s Power BI se to změní.


Co od nástroje očekávat


Když vám řekneme, že Power BI vám umožní reporting zcela bez práce, možná nám to ani nebudete věřit. Přesto je to tak. Analýza a vizualizace firemních dat nikdy nebyla jednodušší. S tímto softwarem si prostřednictvím pár kliknutí zobrazíte data, která vám nejen zprostředkují přehledy o dění ve firmě při pohledu nazpět, ale vytvoří i náhledy předběžného předpokládaného vývoje. Díky reportům obsahujícím kvalitní data vám Power BI umožní ještě rychlejší analýzu příležitostí a tím i efektivnější rozhodování.


Proč Power BI začít používat


Power BI přináší řadu výhod. Sjednotí pro vás data z různých oblastí, ať už se jedná o Finance, HR, Sklad, Prodej a nebo Nákup. Kdo by se nechtěl blýsknout reporty, které nejen skvěle vypadají, ale poskytují skutečně informovaný vhled, který dokážete využít pro ještě lepší výsledky. Stačí ho aktivně začít používat a vmžiku dostanete možnost zvýšit svou konkurenční výhodu na trhu, posunout své rozhodovací procesy na další level a začít plánovat ještě efektivněji a s jasnou strategií.


Všechny reporty jsou interaktivní a lze je aktualizovat v reálném čase. Nejnovější data tak máte před sebou třeba i pět minut před prezentací. Navíc je můžete sdílet se svými kolegy a kdykoli nad nimi začít spolupracovat.


Odkud do něj nahrát data


Tento nástroj podporuje řadu ERP a účetních softwarů. Činí tak pomocí tzv. konektorů pro přenos aktuálních dat. Dokonce není ani podmínkou, abyste používali produkty od Microsoftu. Power BI si hravě poradí například s datovými zdroji jako je:


  • Business Central od Microsoftu, SAP, Salesforce a další

  • SQL databáze, Oracle, MySQL

  • datové služby od Azure

  • Excel, Sharepoint

  • nebo datový sklad.


Kolik to bude stát


Možná si říkáte, že si takový nástroj nebudete moct dovolit. Ovšem troufáme si říct, že opak je pravdou. Placenou Pro licenci, kterou využijete při úpravách a sdílení s dalšími uživateli, získáte už okolo 11 EUR za měsíc na uživatele. Dál bude záležet na tom, jak specifické reporty si přejete vytvářet. Za nás je Power BI jednoznačně nástroj, do kterého se vyplatí investovat. Naši konzultanti vám rádi poradí a vše vysvětlí.


Ještě si to potřebujete promyslet? V pořádku! Proklikejte si naše ukázkové reporty – HR report, Nákupní report, Skladový report – a budete mít hned jasněji.




Rádi vám se vším poradíme. Ozvěte se nám:




Sára Stepaková

Power BI Specialist

sstepakova@onpointserv.com






Autorky článku: Sára Stepaková, Jolana Miličičová



274 views
bottom of page