top of page
Search

Ušetřete čas díky vychytávkám v D365 Business Central



Úkoly se kupí a den má stále jen 24 hodin. Recept na to, jak vykouzlit čas navíc, zatím nemáme, ale prozradíme vám, jak být s pomocí Dynamics 365 Business Central při své práci ještě produktivnější a efektivnější.


Žijeme v době digitální. Držet krok s novými technologiemi přesto někdy může dát práci. Ale když zjistíte, jak využít jejich potenciál, stanou se pro vás nenahraditelným spojencem nejen při obchodních operacích. Business Central vám pomůže zefektivnit každodenní úkoly a získat cenný vhled do všech dat. Díky vyspělé technologické platformě umí automatizovat klíčové byznysové funkce – od financí a zásob až po řízení dodavatelského řetězce a zákazníků.


Pojďte s námi prozkoumat, jak zjednodušit vaši každodenní práci, a objevte nové strategie, se kterými posunete svou produktivitu na maximum.


Business Central šitý na míru


Právě možnost personalizace dělá z Business Centralu uživatelsky velmi přívětivého pomocníka. Rozhodně prozkoumejte Centrum rolí – nabízí přednastavené uživatelské prostředí pro vás i vaše kolegy podle role, kterou ve firmě zastáváte. Obchodní ředitel využívá ke své práci jiná data než účetní nebo nákupčí, to dá rozum. Mezi rolemi můžete přepínat a uživatelské prostředí si doupravit podle svých potřeb. Pokročilejší úpravy pak zvládne připravit na míru váš poskytovatel – anebo my v On Pointu.


Bleskový přístup k informacím díky záložkám


Během procházení Dynamics 365 Business Centralu narazíte na šikovnou ikonku záložky. Do záložek můžete pouhým jedním kliknutím přidat všechny důležité informace. Business Central je navíc automaticky přidá do navigačního menu Centra rolí a vy k nim tak budete mít vždy snadný přístup. Tato funkce ve spojení s uživatelskými ovládacími panely významně usnadňuje proces vyhledávání často potřebných informací a tím šetří i váš čas.


Plánování reportů snadno a rychle


Další skvělou a přitom jednoduchou funkcí je plánování reportů. Do fronty zadáte úkol a ten se automaticky spustí ve vámi zvolený čas. Navíc můžete rozhodnout, v jaké podobě vám systém report vygeneruje. Můžete ho nechat, tak jak je, vytisknout ho nebo uložit ve formátu Excel, Word nebo PDF. Pokud ho uložíte jako samostatný soubor, zpracovaný report se uloží ve složce Report Inbox, kterou najdete přímo v Centru rolí. Tak k němu budete mít kdykoli přístup a možnost do reportu rychle nahlédnout nebo ho zkontrolovat.


Šikovné softwarové integrace


Dynamics 365 Business Central se může pochlubit schopností integrovat takřka s jakýmkoli softwarem třetích stran. Ať už jde o rozsáhlé programy, nebo jednoduché aplikace, které jste si při práci oblíbili a nechcete se s nimi rozloučit. Co to vlastně znamená? Jednoduše řečeno, Business Central z velké části zastoupí softwary, které aktuálně používáte, a s těmi zbylými se propojí – díky tomu budete pracovat s veškerými daty na jednom místě, v jednom systému, a zadávat je jen jednou. A co víc, automatizace udělá velký kus práce za vás, zbaví vás rutinních úkolů a ušetří stovky hodin.


Chcete vědět o integracích více? Napsali jsme o nich článek.


Vylepšení pomocí add-onů


Využijte plný potenciál Business Centralu pomocí rozšíření a doplňků, tzv. add-onů. Vyzkoušet můžete například Attachment Viewer – doplněk vyvinutý u nás v On Pointu, který zjednodušuje správu příloh díky funkci drag-and-drop. Vyberte, přetáhněte a pusťte. Tak jednoduché to je. Už žádné zdlouhavé stahování a přílohy rozházené po různých složkách. Díky Attachment Vieweru máte po ruce jednoduchý nástroj pro správu dokumentů. Odhalte možnost efektivnější práce s přílohami na nejdůležitějších stránkách Business Centralu, včetně nákupních a prodejních dokladů, bankovních účtů a dalších.


Jsme tu pro vás


Dynamics 365 Business Central je rozsáhlý systém, který nejlépe využijete, když objevíte všechny tipy a triky. Microsoft neustále pracuje na jeho vývoji a nabízí tak funkce pro malé i velké podnikání. Abyste měli přehled a nic vám neuniklo, sledujte novinky na On Point blogu a nebo se obraťte na naše konzultanty.









Elena Jákobová

Consultant



Autorky článku: Kristina Sverkunová, Jolana Miličičová




346 views
bottom of page