top of page
Search

Vypněte Excel! Analytický režim už je v Business Centralu



Uživatelé Business Centralu se dočkali. Microsoft představil Analytický režim, který ulehčí práci nejednomu manažerovi. Teď už můžete analyzovat data přímo v rámci zvolené stránky, bez nutnosti exportování souborů.


Ačkoliv je Business Central všestranným ERP systémem, obsáhlejší analýza a reporting dat byl možný pouze v externích systémech. Nově můžete v systému svá data využívat pro výpočty, sumarizace a další funkce, které vám vyřeší vaši každodenní agendu. Kontingenční tabulky, které znáte z Excelu, jsou konečně dostupné přímo ve vašem ERP systému. Můžete si srovnat zákazníky podle jejich nákupů, dodavatele podle ceny nebo země a nebo vystavené faktury podle dimenzí.



Data v bezpečí


Místo klasického reportu, kde si nastavíte jen parametry a filtry, funkce nabízí možnost více karet, kde si můžete zvolit odlišné zadání a snadněji porovnat dostupné informace bez složitého přepínání. Výhodou je také to, že veškerá aktivita v režimu analýzy dat nemění informace ani jejich rozložení v rámci původního souboru. Nemusíte se proto obávat jakýchkoli nezvratných změn.



Zapněte si novou funkci


Pozor, režim analýzy dat je prozatím pouze v Preview verzi. Pokud jej chcete začít využívat, kontaktujte svého správce. Jste správce svého účtu sami? Režim zapnete

na stránce Správa funkcí a povolením funkce Režim analýzy.


Více informací najdete na oficiální stránce Microsoftu. Po zapnutí objevíte, že v režimu analýzy se stránka dělí na dvě části – na hlavní, kde jsou veškerá data a přehled karet,

a část na úpravu dat, kde jsou sloupce s filtračními parametry.


A už víte… ?


Tohle není jediná novinka, kterou si na vás Microsoft připravil – přečtěte si naše shrnutí pro Business Central v.22.



Máte otázku? Zeptejte se našeho konzultanta



Sebastian Benna

Solutions Consultant





Autor článku: Kristina Sverkunová




78 views
bottom of page