top of page
Search

Jak vytvořit pracovní prostor v Microsoft Power BI


Workspace, neboli pracovní prostor v Power BI, slouží k ukládání kolekcí dat a sestav. Můžete zde spolupracovat i s ostatními kolegy.

Dnes vám naše konzultantka Sára Stepaková ukáže, jak pracovní prostor jednoduše vytvoříte a během chvilky nastavíte role tak, abyste získali bezpečné místo pro své reporty. Pusťte si její videonávod nebo si přečtěte postup níže.

Rozdělujeme dva typy pracovních prostorů


· Můj pracovní prostor – jde o osobní prostor, do kterého nemá nikdo jiný přístup. Slouží jen danému uživateli, který si do něj může bezpečně ukládat veškerý obsah, který vytvoří.

· Pracovní prostor – ten slouží k organizaci sestav v Power BI. Díky němu můžete třídit sestavy dat do různých prostorů a mít o reportech přehled. Tyto prostory jsou určené i ke sdílení s kolegy, kterým dáte přístup a oprávnění.


Jak vytvoříte pracovní prostor?


Klikněte na „Pracovní prostory“ a dále „Vytvoření pracovního prostoru“. Potom už stačí jen vyplnit název.


Pokud chcete přidat dalšího uživatele, klikněte na „Upřesnit“ a dále „Konkrétní uživatelé a skupiny“ a vyplňte jejich emailovou adresu.


Oprávnění konkrétního uživatele může změnit pouze návrhář pracovního prostoru – tedy uživatel, který ho vytvořil. Vždy dbejte na rozdělení rolí, aby byl váš workspace bezpečný. Změnit nebo udělit oprávnění můžete v záložce „Přístup“, kde vyplníte emailovou adresu a příslušné oprávnění (správce, člen, přispěvatel či prohlížející).



Prozkoumejte produkt detailněji nebo se nám ozvěte







Sára Stepaková

Power BI Specialist

sstepakova@onpointserv.com









Autor: Sára Stepaková

180 views
bottom of page